Politika

"Primite Kosovo u SE i učinite ovu šaradu kompletnom": Starović se oglasio posle hapšenja Sofronijevića

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2024

-

17:34

"Primite Kosovo u SE i učinite ovu šaradu kompletnom": Starović se oglasio posle hapšenja Sofronijevića
Srećko Sofronijević - Copyright Tanjug/Kancelarija za KIM

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović ocenio je da je hapšenje Srećka Sofronijevića iz Zvečana, koga su 2021. nasilnici albanske specijalne policije na severu Kosova teško pogodili u leđa dok je pokušavao da zaštiti dete, deo kafikajnskog procesa kroz koji prolaze Srbi na KiM.

Starović je naveo da je to čudan način da se kaže da je neko kriv zato što je zaustavio metak uperen u dete.

Podsećajući da je Sofronijević ranjavanje jedva preživeo, Starović je dodao da je došlo vreme da se preživeli na KiM hapse, dok su počinioci na slobodi.

"Sofronijevića su krajem oktobra 2021. godine albanski nasilnici specijalne policije upucali u leđa na severu Kosova. Lekari su ga čudom spasili, pošto mu je metak probio pluća", podsetio je Starović i nalgasio da za taj gnusni zločin niko nikada nije odgovarao i nikakva ozbiljna istraga nije sprovedena. 

"Danas, dve i po godine kasnije, u kafkijanskom zapletu, Sofronijevića je ista kosovska policija uhapsila zbog 'rušenja ustavnog poretka'?! Čudan način da se kaže da je kriv zato što je zaštitio dete od metka svojim leđima...  I da, primite Kosovo u Savet Evrope i učinite ovu šaradu kompletnom", napisao je Starović na platformi X na engleskom jeziku.

 Sofronijević je uhapšen danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metrohiju.

Zamenik komandira Kosovske policije Veton Eljšani saopsstio je da se Sofronijević iz Zvečana, sumnjiči za "rušenje ustavnog poretka Kosova".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija