Politika

Starović: Normalizacija nemoguća dok je sever KiM okupiran od kosovske policije

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2024

-

10:21

Starović: Normalizacija nemoguća dok je sever KiM okupiran od kosovske policije
Nemanja Starović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je da je nemoguće govoriti o bilo kakvoj normalizaciji dok je sever Kosova i Metohije i dalje okupiran od strane kosovske policije.

Starović je tako reagovao nakon što su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije u subotu pretukli Srbina Vladana Stevanovića iz Zubinog Potoka.

"Još jedan dan, još jedna policijska brutalnost na Kosovu. Nasilnici kosovske specijalne policije brutalno su pretukli Srbina Vladu Stevanovića u Zubinom Potoku na severu Kosova. Izvukli su ga iz auta, prislonili pištolj na slepoočnicu, a zatim su ga četvorica naizmenično tukli. Vlado je završio sa 15 šavova na glavi. Nemoguće je govoriti o bilo kakvoj normalizaciji dok je sever Kosova i dalje okupiran od strane specijalnih, militarizovanih, jednonacionalnih albanskih snaga kosovske policije", naveo je Starović na platformi X.

U Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) danas počinje prolećno zasedanje, koje će trajati do 19. aprila, tokom kojeg će poslanici u Strazburu razmatrati i zahtev Kosova za prijem u Savet Evrope, a naši najviši zvaničnici poručili su da će se Srbija do poslednjeg trenutka boriti da do toga ne dođe.

Iz srpske delegacije navode da će se suprotstaviti argumentima kojima će ukazati na bezbednosnu situaciju na KiM, na to da Priština nije formirala ZSO kao i da se takvom odlukom krši i statut same organizacije. Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče da je Srbija preduzela sve mere i da je pisao svim članicama Saveta Evrope, da je napisao 14 različitih pisama evropskim liderima, u kojim ih je pozvao da još jednom razmisle po pitanju prijema Kosova u Savet Evrope na PSSE, kao i da na Komitetu ministara njihov odluka bude drugačija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija