Politika

Đurđev: Topla dobrodošlica u Mostaru dokaz da je Vučić iskreni balkanski mirotvorac

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/04/2024

-

18:09

Đurđev: Topla dobrodošlica u Mostaru dokaz da je Vučić iskreni balkanski mirotvorac
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Dobrodošlica Aleksandra Vučića u Mostaru svedoči u prilog tome da postoje i oni u Bosni i Hercegovini koji predsednika Srbije doživljavaju kao mirotvorca, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

"Za razliku od bošnjačke političke elite u Bosni i Hercegovini koja ne propušta priliku da vređa i optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića za navodnu destabilizaciju celog regiona Zapadnog Balkana, politički predstavnici hrvatskog naroda u toj zemlji juče su srdačno i sa punim počastima dočekali srpskog predsednika koji je bio putnik prvog obnovljenog avio leta na relaciji Beograd - Mostar. Znamo svi dobro istoriju srpsko-hrvatskih odnosa, te ovakva dobrodošlica svedoči u prilog tome da postoje i oni u Bosni i Hercegovini koji Vučića doživljavaju kao mirotvorca, kao čoveka koji spaja narode i države, a ne razdvaja", rekao je Đurđev.

On je istakao da će, zahvaljujući novoj avio liniji, Beograd biti prozor u svet Mostarcima i Hercegovcima, te da će ovaj potez ojačati trgovinske veze između dveju zemalja. 

"Hrvatski lideri u BiH očigledno prepoznaju u Srbiji faktor razvoja, privlačenja stranih investicija, faktor stabilizacije napetog političkih prilika kroz insistiranje na zajedničkim infrastrukturnim projektima. Oni, zapravo, samo vide stvari onakve kakve jesu, za razliku od bošnjačke političke elite koja je sebi nametnula ulogu žrtve koja ju je u potpunosti paralizovala", napomenuo je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige budućnost cele BiH, a ne samo Republike Srpske, vidi uz Srbiju kao prirodnog lidera i integracionog faktora na Balkanu. 

"To su prirodni zakoni u politici, Srbija je najveća i ekonomski najmoćnija država našeg regiona i logično je da vuče isti napred, sa Milošem Vučevićem kao premijerom koji je u stanju da prati tempo predsednika Vučića region u celini će ići napred još brže", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija