Politika

Đurđev: Francuska vrata širom otvorena za Srbiju, naša zemlja među retkima koji i dalje spajaju Istok i Zapad

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/04/2024

-

17:27

Đurđev: Francuska vrata širom otvorena za Srbiju, naša zemlja među retkima koji i dalje spajaju Istok i Zapad
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev izjavio je da učestali sastanci predsednika Aleksandra Vučića sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom i prijateljski odnos koji imaju, dokaz da "zapadni centri moći, uključujući i zvanični Pariz, poštuju Srbiju".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se više puta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom negoli svi predsednici zemalja u našem regionu zajedno. To je samo jedan od dokaza da se zapadni centri moći, uključujući i zvanični Pariz, možda ne slažu sa našom spoljnom i vojnom politikom u potpunosti, ali je poštuju. Srbija je još jednom pokazala da je među zemljama sveta koje mogu zakucati na vrata i Pekinga i i Moskve i Vašingtona, a da joj se ta vrata i otvore, a to su zemlje koje se mogu nabrojati na prste jedne ruke", izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On smatra da je najveći uspeh Vučićeve posete Francuskoj najavljeno potpisivanje ugovora o kupovini francuskih "rafala", jer potrebe za jačanjem odbrane i bezbednosti naše zemlje ne manjkaju. 

"Francuska je pokazala veliki interes da ekonomski ulaže u našu zemlju, u sektore poput poljoprivrede i namenske industrije, što je važno jer pokazuje da nas vidi kao stabilno i sigurno tržište. Na nama je da u tim pregovorima obezbedimo maksimalno uvažavanje interesa naših građana", podvukao je Đurđev. 

Privatna arhiva

 

Predsednik Srpske lige napomenuo je da Francuska sasvim izvesno neće odustati od svojih pozicija po pitanju statusa i dešavanja na Kosovu i Metohiji, ali da je dobro što je njen predsednik Makron od srpskog predsednika mogao da čuje pravu istinu o položaju Srba i sabotiranju pregovora od strane Albanaca. 

"Francuska je svesna da se ni jedan problem u našem regionu ne može rešiti bez učešća Srbije i uvažavanja njenih interesa. Mi ćemo nastaviti da se borimo na svim frontovima, na sve dozvoljene načine, da sačuvamo i državu i narod", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija