Politika

MUP: Pojačana kontrola saobraćaja, kazne za prekoračenje brzine

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2024

-

14:41

MUP: Pojačana kontrola saobraćaja, kazne za prekoračenje brzine
MUP: Pojačana kontrola saobraćaja, kazne za prekoračenje brzine - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

U periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, saopštio je MUP.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije ("presretačima"), dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

"U sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, u vremenu od 00.00 do 24.00 časa, biće realizovana akcija 'Speed Marathon' tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa", napominje MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila ove godine, kaže se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija