Politika

Ko su novi državni sekretari u ministarstvima: Rešenja o postavljanju objavljena u Službenom glasniku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/05/2024

-

13:50

Ko su novi državni sekretari u ministarstvima: Rešenja o postavljanju objavljena u Službenom glasniku
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na poslednjoj sednici Vlade Srbije imenovani su državni sekretari u ministarstvima. Rešenja o postavljanju objavljena su u Službenom glasniku. Neki od njih već su obavljali tu dužnost.

Osam državnih sekretara su iz redova Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), objavio je na svojoj Fejsbuk stranici predsednik te stranke Balint Pastor.

Emeše Lalić Urban je izabrana za državnu sekretarku u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Aniko Jeras u Ministarstvu prosvete, Atila Juhas u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ferenc Vicko u Ministarstvu zdravlja.

Robert Jakša biće državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Jožef Kerekeš u Ministarstvu finansija, Andrea Horvat Kiralj u Ministarstvu privrede i Igor Bašnec u Ministarstvu za javna ulaganja.

Osim njih tu su i nova- stara imena iz drugih stranaka. Dr Mirsad Đerlek bio je državni sekretar u prethodnom mandatu ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Nastavio je na istoj poziciji dok je ministarka zdravlja bila Danica Grujičić, a sada je ponovo na toj funkciji u novom mandatu ministra Lončara.

Tanjug/Sava Radovanović

Mirsad Đerlek

Za državnog sekretara u Ministarstvu finansija postavljena je Slavica Savičić, Ministarstvu za zaštitu životne sredine Sandra Dokić, Ministarstvu privrede Andrijana Jovanović, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boban Kostić.

Vladimir Džamić je državnu sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok je dr Veljko Kovačević državni sekretara u Ministarstvu rudarstva i energetike, Bojana Šćepanović je državna sekretarka u Ministarstvu pravde.

Đorđe Dabić je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, prof. dr Rejhan Kurtović je državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Zoran Kasalović je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, Đorđe Todorov državni sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Marko Kešelj državni sekretar u Ministarstvu sporta.

Printskrin/Tanjug video

Uroš Kandić

Aleksandar Grdinić je državni sekretar u Ministarstvu za brigu o selu, Vukašin Grozdić u Ministarstvu nauke, tehološkog razvoja i inovacija.

Uroš Kandić je novi-stari državni sekretara u Ministarstvu turizma i omladine, Miljan Ranđelović i Igor Bašnec u Ministarstvu za javna ulaganja.

Novi direktori Torlaka i Pošte Srbije

U Službenom glasniku objavljena su i rešenja o imenovanju vršiova dužnosti Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak". Na tu poziciju imenovana je prof. Darija Kisić.

Ona je zamenila Luku Dragičevića koji je do sada obavljao tu funkciju.

Tanjug/Jadranka Ilić

Darija Kisić

Novi direktor "Pošte Srbije" je Zoran Anđelković. Rešenje o imenovanju objavljeno je u Službenom glasniku. On je na toj poziciji zamenio Zorana Đorđevića.

Komentari (0)

Srbija