Politika

U Budvi osvanula trobojka, u Podgorici novi skup protiv podrške rezoluciji o Srebrenici

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2024

-

12:24

U Budvi osvanula trobojka, u Podgorici novi skup protiv podrške rezoluciji o Srebrenici
U Budvi osvanula trobojka, u Podgorici novi skup protiv podrške rezoluciji o Srebrenici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Budvi je danas osvanula trobojka na kojoj piše: "UN – Budva – 23. maj 2024", a povodom današnje sednice Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici počinjenom tokom poslednjeg rata.  

Crnogorska Vlada je najavila da će podržati predloženu rezoluciju. Protivljenje ovakvoj nameri Vlade iskazano je sinoć na protestu u Podgorici sa kojeg je poručeno da se Crna Gora ne miri "nakaznom namerom" Vlade Milojka Spajića.  

"Ukoliko zaista predstavnik Crne Gore u GS UN danas digne ruku za akt koji su predložile Nemačka i Ruanda, a kojim se Srbi označavaju kao genocidan narod, uslediće blokada svih crnogorskih gradova, a ispred Skupštine Crne Gore će biti formirano šatorsko naselje koje će tu ostati sve do smene aktuelne vlasti", poručeno je sa sinoćnjeg skupa, preneo je podgorički portal IN4S.  

Novi skup u organizaciji srpskih patriotskih organizacija najavljen je i za danas u 16 časova, takođe ispred zgrade Vlade, gde će okupljeni čekati zajedno ishod glasanja u Generalnoj skupštini UN i na osnovu glasanja predstavnika Crne Gore doneti i formalno odluke u vezi sa protestima i načinom daljeg delovanja.  

Iz Uprave policije saopšteno je da popodnevni skup nije prijavljen, ali će biti sniman i nekoliko ulica u Podgorici biće zatvoreno.  

"Neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 23. maja u 16.00 časova ispred Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici. Snimanje će se vršiti u vremenskom periodu od 15.00 časova do završetka okupljanja", saopšteno je iz Uprave policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija