Politika

Sastanak Vučevića sa ambasadorom Slovačke: Ficu brz oporavak i povratak dužnostima

Komentari

Autor: FoNet

23/05/2024

-

14:55

Sastanak Vučevića sa ambasadorom Slovačke: Ficu brz oporavak i povratak dužnostima
Sastanak Vučevića sa ambasadorom Slovačke: Ficu brz oporavak i povratak dužnostima - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izrazio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Slovačke u Beogradu Mihalom Pavukom, osudu i žaljenje zbog nedavnog pokušaja atentata na premijera Slovačke, poželeo slovačkom kolegi Robertu Ficu brz oporavak i povratak dužnostima.

Vučević je zahvalio Slovačkoj na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i zabrinutost zbog položaja srpskog naroda i aktuelne situacije na Kosovu.

Beograd veoma ceni posvećenost Slovačke poštovanju međunarodnog prava i snažnu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, dodao je Vučević, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Vučević i Pavuk su se saglasili da dobri bilateralni odnosi otvaraju dodatni prostor za unapređenje saradnje naročito u oblastima inovacija, istraživanja i razvoja, digitalizacije i savremenih tehnologija, industrije, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Pavuk je preneo da je veliki broj slovačkih kompanija već investirao kapital u Srbiji, ali da i dalje postoje oni koji žele svoje poslovanje da prošire u Srbiji zbog postojanja dobre poslovne klime. On je izneo nadu da će i kompanije iz Srbije intenzivnije investirati u Slovačkoj, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija