Politika

Đurić i Fotiju: Značajna podrška Kipra nacionalnim interesima Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2024

-

21:13

Đurić i Fotiju: Značajna podrška Kipra nacionalnim interesima Srbije
Đurić i Fotiju: Značajna podrška Kipra nacionalnim interesima Srbije - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotijuom, a tokom susreta su  potvrđeni tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dve države i dva naroda.

Navodeći da se Srbija svom svojom snagom borila protiv usvajanja Predloga rezolucije o Srebrenici, ministar Đurić zahvalio je na uzdržanom stavu koji je Kipar imao tokom glasanja o tom predlogu na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.  Istakao je i da Srbija izuzetno ceni principijelan stav Kipra po pitanjima od nacionalnog interesa za Srbiju.

Govoreći o tradicionalno dobrim odnosima i dubokim korenima poverenja koji vežu dve države i dva naroda, sagovornici su ponovili jasne stavove svojih zemalja u vezi sa poštovanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i Kipra, dodaje se u saopštenju.

Šef srpske diplomatije je naglasio da Srbija neće zaboraviti ko su joj bili prijatelji u jednim od najtežih trenutaka u njenoj modernoj istoriji, te ukazao da je potrebno dodatno unaprediti saradnju dve države u svim oblastima.

Sagovornici su se saglasili da će ekonomsko i privredno intenziviranje saradnje doprineti bržem i jačem razvoju i daljem prosperitetu obe države.

Đurić i Fotiju su istakli nadu da će uskoro doći i do realizacije uzajamnih zvaničnih poseta na ministarskom nivou.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija