Politika

Zanijer: Izveštaj ODIHR-a o izborima u Srbiji sutra u 15 sati

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2024

-

12:10

Zanijer: Izveštaj ODIHR-a o izborima u Srbiji sutra u 15 sati
Tanjug/Marko Đoković - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Šef posmatračke misije Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) na lokalnim izborima u Srbiji Lamberto Zanijer obišao je biračko mesto 120 u vrtiću "Vrabac" i izjavio da će detaljan izveštaj o izborima u Srbiji biti predstavljen sutra u 15 sati. 

On je rekao da na 89 biračkih mesta u Srbiji monitoring vrši 120 posmatrača ODIHR-a.

"Ovde smo po pozivu srpskih zvaničnika, Srbija je preuzela nekoliko obaveza, naš posao je posmatranje kako su implementirani međunarodni standardi. Sa 120 posmatrača, pratićemo glasanje tokom celog dana širom Srbije", rekao je Zanijer. 

Dodao je da je posmatranje samih izbora odnosno izbornog dana, samo jedan deo monitoringa celokupnog izbornog procesa, uključujući i predizborne aktivnosti. 

"Mi smo ovde već duže vreme, posmatrali smo svaki aspekt kampanje, ulogu medija. Rad Skupštine i interakciju državnih zvaničnika i institucija, ne samo u Beogradu nego i lokalno širom Srbije. Imali smo stotine sastanaka. Izborni dan je samo jedan deo tog kompletnog procesa, i potpuni izveštaj će biti objavljen sutra u 15 sati na konferenciji za medije", rekao je Zanijer. 

O tome kako protiče izborni dan čitajte u posebnoj vesti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija