Politika

Stranke Albanaca udružuju se za lokalne izbore na severu Kosova

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2021

-

16:35

Stranke Albanaca udružuju se za lokalne izbore na severu Kosova
Stranke Albanaca udružuju se za lokalne izbore na severu Kosova - Copyright EPA/ VALDRIN XHEMAJ

veličina teksta

Aa Aa

Florent Azemi iz Demokratske partije Kosova (DPK) izjavio je danas da će se albanski politički entiteti udružiti protiv Srpske liste na lokalnim izborima na severu KiM, koji će biti održani 17. oktobra.

Azemi, koji je i kandidat DPK za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice, rekao je da će stranke Albanaca izaći sa zajedničkom listom na izborima, piše Koha ditore.

"Nastupićemo sa zajedničkom listom 17. oktobra u opštinama na severu. Deo liste činiće i zajednice koje ne pripadaju srpskom etnicitetu", rekao je on i dodao da na toj listi mogu da se nađu i Srbi koji nisu zadovoljni svojim liderima.

Prema njegovim rečima, nosilac te liste biće Skender Sadiku, dok za druge opštine na severu nisu određeni nosioci liste.

Predsedavajući ogranka Pokreta "Samoopredeljenje" u opštini Novo Brdo Abdil Gaši izjavio je ranije danas da se sastao sa svim političkim subjektima u toj opštini kako bi se ujedinili oko zajedničkog cilja, a to je pobeda nad Srpskom listom koja vodi ovu opštinu.

On je ukazao da je Pokret Samoopredeljenje predložio da podrži jednog kandidata za gradonačelnika, a podrška za to je dobijena od Demokratske partije Kosova.

 

Komentari (0)

Srbija