Politika

GIK Niš odbacila 17 prigovora opozicije na birački materijal

Komentari

Autor: FoNet

08/06/2024

-

14:30

GIK Niš odbacila 17 prigovora opozicije na birački materijal
GIK Niš odbacila 17 prigovora opozicije na birački materijal - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Gradska izborna komisija (GIK) Niša odbacila je za sada 17 od ukupno 35 podnetih prigovora koje opozicija uputila nakon uvida u izborni materijal, javljaju danas Južne vesti.

GIK je odbacila tih 17 prigovora u toku noći između petka i subote, uz obrazloženje da su nerazumljivi.

Iz opozicije kažu da je jedino neruzumljiva izborna krađa, te da će žalbe podneti Višem sudu u Nišu.

"Prigovori GIK-u su jedini put do Višeg suda koji bi trebalo da presudi. Nismo očekivali da će prigovore usvojiti, jer da su hteli da su hteli da usvajaju prigovore oni ne bi krali izbore", kazala je pravnica Dragana Milutinović sa liste “Biramo Niš”.

U niškoj opoziciji kažu da očekuju da će i ostalih 18 prigovora biti odbijeni, ali poručuju da su žalbe Višem sudu u Nišu već spremne, te da neće čekati zakonski rok od 72 sata, već da će ih predati sutra.

"Pretpostavljamo da će do večeras u 19:55 biti odbijen i poslednji prigovor i žalbe su spremne na svaku prigovor i na sudu je da vidimo da li imamo makar kakvu-takvu državu ili nemamo", rekla je Dragana Milutinović.

Prema njenim rečima, dokazi o izbornoj manipulaciji su konkretni, a opozicija neće odustati od borbe i zahteva da Srpska napredna stranka prizna rezultate izbora i da se povuče kako bi opozicija počela da radi.

Komentari (0)

Srbija