Politika

Vučić o izborima za Evropski parlament: Velike stvari su se izdešavale, bio sam u pravu

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2024

-

21:38 >> 22:38

Vučić o izborima za Evropski parlament: Velike stvari su se izdešavale, bio sam u pravu
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su se velike stvari izdešavale na izborima za Evropski parlament i u Francuskoj i u Nemačkoj, kao i da mora da razmisli o tome i zajedno sa saradnicima napravi analizu.

"Moram da razmislim i sagledam sve jer su se velike stvari izdešavale i u Francuskoj i u Nemačkoj i moram da razmislim 48 sati sa saborcima, da napravim ozbiljne analize", rekao je Vučić za Tanjug prilikom posete "Evropske izborne noći 2024".

On je naglasio da se plaši da je bio u pravu za sve što je govorio i da nam predstoji "teško vreme i veliko breme".

Ranije danas Vučić se pridružio manifestaciji koju drugi put u Srbiji organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i portal European Western Balkans, gde je obavio simbolično glasanje.

Njega je u hotelu Metropol, gde se održava manifestacija, dočekao šef delegacije EU u Beogradu Emanuele Žiofre.

Veče je organizovano kako bi se pratili rezultati izbora za Evropski parlament na kojima je pravo učešća imalo 373 miliona građana iz 27 zemalja članica, a bira se 720 poslanika iz 27 zemalja članica EU.

Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

 

I za ove 10. po redu direktne izbore za EP u Metropolu je organizovana simulacijija glasanja za neku od sedam poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu. Gosti će imati priliku da se slikaju dok ubacuju listić u kutiju.

Tokom večeri gosti će dobijati redovne preseke rezultata na osnovu kojih će se analizirati i izlaznost i budući saziv EP.

Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

 

U Evropskoj uniji (EU) večeras se završava ciklus glasanja za EP koji je počeo 6. juna.

Prema prvim premliminarnim rezultatima objavljenim večeras Evropska narodna partija (EPP) desnog centra osvojila je najviše glasova na izborima za Evropski parlament, ali su desničarske i krajnje desničarske grupacije povećale broj mandata.

Euronews

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija