Politika

Vučević rekao britanskom ambasadoru da je potrebno izvršiti pritisak na Prištinu da se nastavi dijalog u Briselu

Komentari

Autor: Tanjug

12/06/2024

-

17:00

Vučević rekao britanskom ambasadoru da je potrebno izvršiti pritisak na Prištinu da se nastavi dijalog u Briselu
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Edvardom Fergusonom kome je rekao da je zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji i podvukao da je neophodno izvršiti pritisak na Prištinu kako bi se nastavio dijalog i "zaustavio teror koji se vrši nad srpskim narodom u južnoj pokrajini".

Vučević je naglasio da cilj Srbije očuvanje mira i stabilnosti u regionu, napomenuvši da rezolucija o Srebrenici ne doprinosi saradnji i izgradnji dobrih odnosa, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučević i Ferguson su razgovarali i o sveobuhvatnoj bilateralnoj saradnji, kao i o mogućnostima za njeno jačanje i istakao da se ekonomska saradnja dveju zemalja dinamično razvijala prethodnih nekoliko godina.

Premijer je naglasio da postoji potencijal za jačanje partnerstva u brojnim oblastima, a posebno u energetici i energetskoj tranziciji, kao i infrastrukturnim projektima. Vučević je poručio da Memorandum o razumevanju u oblasti eneretike između Srbije i Velike Britanije treba da privuče investitore iz te zemlje da ulažu u Srbiju, i naglasio da je tu saradnju potrebno konkretizovati.

Predsednik Vlade je istakao da je jedan od prioriteta Srbije strateško ulaganje i pronalaženje održivih rešenja za postizanje energetske stabilnosti kroz zelenu energiju, i tom smislu, izrazio uverenje da postoje veliki potencijali za saradnju sa Velikom Britanijom.

Ambasador Ferguson je poručio da je Britanija posebno zainteresovana za saradnju u oblastima energetike, odnosno obnovljivih izvora energije, istakavši da Srbija ima odlične projekte na kojima u budućnosti mogu zajedno sarađivati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija