Politika

Đurđević Stamenkovski: Napadi na Beograd zbog nacrta deklaracije deo propagandnog rata

Komentari

Autor: Tanjug

12/06/2024

-

17:44

Đurđević Stamenkovski: Napadi na Beograd zbog nacrta deklaracije deo propagandnog rata
Milica Đurđević Stamenkovski - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, poručila je danas da su napadi na Beograd zbog usvajanja nacrta deklaracije o političkim pravima Srba deo propagandnog rata protiv Srbije, kojoj se osporava legitimno pravo da brine o položaju svog naroda u okruženju.

Izlivi srbofobije Elmedina Konakovića i Aljbina Kurtija, kao i nesuvisla upozorenja američke ambasade u Sarajevu o navodnoj destruktivnoj ulozi Svesrpskog sabora, predstavljaju, kako je ocenila, pokušaj bestidnog izvrtanja činjenica sa namerom da se Srbija optuži za podstrekivanje nemira i nestabilnosti u regionu.

"Njima ne smeta to što u Sarajevu u kontinuitetu krše Dejtonski sporazum i otimaju imovine Republike Srpske. Ne smeta im ni teror Kurtijevog režima nad srpskim narodom, usled kog se sve više srpskih porodica iseljava sa KiM. Njima je najveći problem jedinstvo srpskog naroda i zato silovito reaguju na svaku inicijativu Beograda, koja ima za cilj mir i povezivanje u regionu", primetila je ministarka.

Đurđević Stamenkovski je, dodaje se u saopštenju, reagovala i na kritike Svesrpskog sabora briselske administracije koja je zatražila poštovanje suvereniteta BiH, tvrdeći da je u pitanju klasična politika dvostrukih standarda, koju EU godinama primenjuje prema Srbiji.

"Postavljam pitanje kada će u Briselu na isti način pokazati poštovanje prema teritorijalnoj celovitosti Srbije na KiM, kao i prema teritorijalnom integritetu RS unutar BiH", kazala je Đurđević.

Prema njenim rečima, Deklaracija, koja je usvojena na Svesrpskom saboru, zajednički je odgovor Srbije i RS upravo na takvu politiku ugrožavanja mira i obesmišljavanja Rezolucije 1244 i Dejtonskog ugovora, koji ima za cilj da reafirmiše principe međunarodnog prava i zaštiti interese srpskog naroda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija