Politika

Đilas poziva na jedinstvo opozicije, i zajednički nastup na izborima

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2021

-

16:00

Đilas poziva na jedinstvo opozicije, i zajednički nastup na izborima
Đilas poziva na jedinstvo opozicije, i zajednički nastup na izborima - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Sednica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) održava se u Beogradu, a lider te stranke Dragan Ðilas pozvao je na jedinstvo opozicije i zajednički nastup na izborima navodeći da se SSP zalaže da opozicija ima zajedničkog kandidata na beogradskim i predsedničkim izborima.

Ðilas je novinarima pre početka sednice rekao da je stav SSP-a da je jedinstvo opozicije "potrebno i neophodno" i da je to jedna od najvažnijih poruka današnjeg skupa .

Ocenio je da bi jedinstvo opozicije građanima dalo"'veću veru u pobedu na izborima" i dodao da je SSP spremna na razne vrste kompromisa da do tog jedinstva dođe.

Na pitanje o predlogu bivšeg predsednika Nove stranke Zorana Živkovića o jedinstvenoj listi opozicije za beogradske i parlamentarne izbore i zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, ali ne iz redova aktuelnih političara, Ðilas je rekao da nije pročitao Živkovićevo pismo upućeno opozicionim predstavnicima i da ne smatra relevantnim pisma "onih koji su izašli na izbore i dobili 7.000 glasova".

Naveo je da na izbornim listama treba da budu i nestranačke ličnosti i svi oni koji, kako kaže, godinama podnose žrtve da bi došlo do promena u Srbiji.

Đilas je u uvodnom obraćanju članovima GO izneo uverenje da bi SSP u ovom trenutku mogla da osvoji više od 40 poslaničkih mesta na parlamentarnim izborima.

Sednica Glavnog odbora SSP je zbog epidemijskih mera održana u Krnjači, u prostoru za proslave venčanja.

Komentari (0)

Srbija