Politika

Stejt department odlučuje koja će grupa Avganistanaca doći na Kosovo

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Anđelka Ćup

22/08/2021

-

13:10

Stejt department odlučuje koja će grupa Avganistanaca doći na Kosovo
Stejt department odlučuje koja će grupa Avganistanaca doći na Kosovo - Copyright Tanjug AP/Staff Sgt. Victor Mancilla/U.S. Marine Corps via AP

veličina teksta

Aa Aa

Privremena zaštita za izbeglice iz Avganistana odrediće se za posebnu grupu ljudi, koju Stejt department odredi kao prioritet, kao i za članove njihovih porodica, zaključak je noćašnje hitne sednice kosovske vlade.

Smeštaj na Kosovu će naći Avganistanci koji su sarađivali sa američkim vojnim snagama, oni koji su radili na programima koje finansira Vlada SAD, kao i oni koji su radili za medije i nevladine organizacije uz finansijsku podršku SAD.

Osim kratkog saopštenja da će privremenu i neposrednu zaštitu na Kosovu dobiti Avganistanci koji su, prema proceni i zahtevu SAD, u opasnosti od unutrašnjih sukoba u Avganistanu, nema informacija kada će izbegla lica stići na Kosovo, i koliko će ih tačno biti.

Posle spekulacija pojedinih medija na albanskom da je prva grupa izbeglica stigla na Kosovo, portparolka prištinskog aerodroma je to demantovala, rekavši da nijedan avion sa izbeglicama nije stigao, kao i da nemaju najavu kada bi to moglo da se dogodi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija