Politika

Ne davimo Beograd: Neprihvatljivo da su građani Beograda dva dana bez pijaće vode

Komentari

Autor: Fonet

22/08/2021

-

15:48

Ne davimo Beograd: Neprihvatljivo da su građani Beograda dva dana bez pijaće vode
Ne davimo Beograd: Neprihvatljivo da su građani Beograda dva dana bez pijaće vode - Copyright Tanjug/ Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Ne davimo Beograd (NDB) saopštio je da smatra neprihvatljivim da u sred leta građani i građanke Beograda skoro dva dana ostanu bez pijaće vode.

Ocenili su da je, "nestručnim i nedomaćinskim poslovanjem javnim preduzećima i bahatim upravljanjem Beogradom", Srpska napredna stranka uspela da sve javne sisteme dovede do ruba kolapsa, a građane i građanke Beograda ostavi bez važnih usluga.

"Umesto da građani imaju sve bolju, jeftiniju i kvalitetniju uslugu, zbog vlasti Srpske napredne stranke, imamo situaciju da smo u mnogim delovima Beograda više od 36 sati bez vode", poručili su u saopštenju.

Smatraju da takav odnos prema građanima treba da zabrine, jer će, kako kažu, u budućnosti klimatske promene dovesti do sve češćih suša.

"U skladu sa tim, naš odnos prema vodi kao najvrednijem resursu, kako u Beogradu tako i u celoj Srbiji, mora biti krajnje ozbiljan i strateški postavljen zarad budućih generacija", kažu u NDB i podsećaju da se zalažu za transparentnije i demokratičnije upravljanje javnim preduzećima i veću građansku kontrolu i nadzor nad radom javnih komunalnih preduzeća u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija