Politika

Krkobabić: PUPS je u završnoj fazi priprema za izbore na svim nivoima

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2021

-

16:40

Krkobabić: PUPS je u završnoj fazi priprema za izbore na svim nivoima
Milan Krkobabić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić danas je na sednici Glavnog odbora stranke naglasio da PUPS ostaje dosledan u stavu "3P - penzije prate plate“, a da podrška koju im daje predsednik Srbije Aleksandar Vučić prestavlja garanciju da penzionere čekaju bolji dani.

"Naš vrednosni stav da penzije prate plate bio je i ostao zapovedni način našeg praktičnog delovanja. Spremnost predsednika Vučića da nas podrži u tome je garancija da penzionere Srbije čekaju bolje dani", rekao je Krkobabić.

Lider PUPS-a istakao je da je posle Karavana PUPS-a "Srbijo, i ovo je Srbija" konstatovano da su 134 opštinskih i gradskih odbora PUPS-a sa 110 odbornika u lokalnim samoupravama širom Srbije, kao i odborničke grupe u velikim gradovima akciono osposobljeljni i u završnoj fazi priprema za izbore na svim nivoima.

Sednici u Sava centru, kako se navodi u saopštenju PUPS-a prisustvovao je i predsednik SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da je pri najvažnijim projektima aktuelna vlast uvek najveću podršku imala upravo najstarijih sugrađana koji imaju zavidnu vitalnost, snagu i ambicije.

"Najstariji naši građani su neka vrsta tihe većine našeg društva koja razume ekonomske probleme, spremni su da budu na braniku otadžbine i poklanjaju poverenje onima vole i rade dobre stvari za svoju zemlju“, rekao je predsednik.

Na reči Krkobabića da će PUPS i poslanička grupa 3P nastaviti da se dosledno zalažu za načelo "Da penzije prate plate“, Vučić je naglasio da će se lično zalagati da penzije prate rast zarada u javnom sektoru u najvećoj meri u kojoj je to moguće, da je veoma važno da se procenat rasta konstantno povećava, kao i da se nastave jednokratne finansijske pomoći države penzionerima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija