Društvo

Konkurs Ministarstva za brigu o selu: Opštinama do 60.000 evra za kupovinu minibuseva

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2021

-

15:43

Konkurs Ministarstva za brigu o selu: Opštinama  do 60.000 evra za kupovinu minibuseva
Milan Krkobabić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije raspisan je danas, a ministar za brigu o selu Milan Krkobabić kaže da je to prvi korak da se stanovnicima sela pribiliži ono što je na dohvat ruke u većim mestima.


Taj je program opredeljeno u budžetu Srbije 120 miliona dinara, a njegovom realizacijom rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, čime će im biti omogućen kvalitetniji život u ruralnim sredinama, bolja povezanost i zadovoljenje potreba administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

"U selima Srbije danas je pitanje kako stići iz jednog u drugo selo, kako otići do prvog grada - u školu, kod lekara, do opštinskog ili poštanskog šaltera. Potrebe su realne i svakodnevne, a razdaljine male, ali naizgled nepremostive. Ovo je prvi korak da približimo stanovnicima sela ono što je na dohvat ruke u većim mestima, a što su potrebe svih nas", rekao je Krkobabić.

Naime, program predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko ili opštinsko sedište.

Prijave mogu podneti jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos sredstava za te namene po jednoj prijavi je sedam miliona dinara, odnosno oko 60.000 evra. Konkurs traje do 3. septembra 2021.godine.

Preporuka za vas

Debata o garantovanoj penziji - da li bi mogli da je dobiju i oni koji nemaju ni dan radnog staža i kolika bi trebalo da bude
"Doći će vreme da se život na selu ceni": Novosađanin i Filipinka traže kuću u Šumadiji, imaju 10.000 evra od države i puno ideja
Kuću na selu moguće je kupiti za nekoliko hiljada evra, ali nije sve tako jednostavno – ulaganja često premašuju cenu nekretnine
Država mladima kupuje kuće na selu: Danijel i Sanja su već povukli ovaj potez, a sada su tu razvili i porodični biznis

Komentari (0)

Srbija