Politika

Koaliciji NADA se pridružila još četiri udruženja građana

Komentari

Autor: Fonet

25/08/2021

-

10:30

Koaliciji NADA se pridružila još četiri udruženja građana
Nacionalno demokratska alternativa - Copyright Nacionalno demokratska alternativa

veličina teksta

Aa Aa

Četiri udruženja građana pristupila su koaliciji NADA, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 udruženja građana, pokreta i stranaka, saopštila je ova koalicija.

Kako je saopšteno, pridružili su im se udruženja Srpska narodna obnova iz Beograda, Voja Tankosić iz Valjeva, Goran Dačić - za rodna sela naše opštine iz Malog Crnića i Tradicija srpskog naroda iz Šapca.

Na zajedničkom sastanku, predstavnici POКS i DSS zahvalili su ovim udruženjima na podršci i predvideli da je pred njima vrlo težak period kada će se pojačati pritisci Zapada na Srbiju da prizna Кosovo.

"Moramo biti jedinstveni i pokazati čvrstinu da prihvatamo samo silu zakona, ali ne i zakon sile", ističe se u saopštenju u kojem se navode i pririteti ove koalicije.

"Jedan od prioriteta naše koalicije je odbrana srpskih nacionalnih interesa na Кosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i svuda gde Srbi žive, na osnovu važećih i obavezujućih pravnih dokumenata unutrašnjeg i međunarodnog prava, Ustava Republike Srbije, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Dejtonskog sporazuma čiji je Republika Srbija garant i potpisnik", navedeno je u saopštenju Koalicije NADA.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija