Politika

Čavušoglu s Vučićem: Veliki prostor za unapređenje odnosa dve zemlje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2021

-

14:15

Čavušoglu s Vučićem: Veliki prostor za unapređenje odnosa dve zemlje
Čavušoglu s Vučićem: Veliki prostor za unapređenje odnosa dve zemlje - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Republike Turske, Mevlutom Čavušogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju i daljem jačanju bilateralne i ekonomske saradnje, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima od značaja.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralnih odnosa, koje odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i međusobno poverenje i poštovanje.

Sagovornici su se saglasili da izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza između Srbije i Turske, kao i da u odnosima dve zemlje postoji veliki prostor za unapređenje saradnje i u oblastima energetike, turizma, kulture i obrazovanja.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Srbije istakao je lični doprinos predsednika Erdogana koji je rezultirao dolaskom velikog broja turskih investitora u Srbiju, kao i značaj Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju koji je ojačao veze između naše dve zemlje i koji može dati dodatni doprinos na privrednom planu.

Čavušoglu i Vučić saglasili su se da je neophodno intenzivirati rad ovog Komiteta u predstojećem periodu.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Investicije turskih kompanija u Srbiju u poslednje dve godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg ra sta i u tom smislu pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu, kao i realizaciju niza investicija u nerazvijenim delovima Srbije“, naglasio je predsednik Vučić i dodao da se nada nastavku ovog pozitivnog trenda, posebno na planu infrastrukture.

 
Ministar Čavušoglu je preneo pozdrave predsednika Erdogana uputio poziv predsedniku Vučiću da poseti Tursku, kako bi bila održana nova sednica Visokog saveta za saradnju.

Sutra otvaranje Generalnog konzulata u Novom Pazaru

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Nakon sastanaka sa državnim zvaničnicima, Čavušoglu će sa ministarkom kulture Majom Gojković obići Bajrakli džamiju u Beogradu.

Sutra će šef turske diplomatije otvoriti Generalni konzulat Turske u Novom Pazaru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija