Region

Erdogan u Sarajevu: Nakon šetnje Baščaršijom i venčanja ćerke Bakira Izetbegovića, stigao u Predsedništvo

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

27/08/2021

-

15:08

Erdogan u Sarajevu: Nakon šetnje Baščaršijom i venčanja ćerke Bakira Izetbegovića, stigao u Predsedništvo
Erdogan u Sarajevu: Nakon šetnje Baščaršijom i venčanja ćerke Bakira Izetbegovića, stigao u Predsedništvo - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO FENA/ HARUN MUMINOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji danas boravi u poseti Sarajevu, dočekan je ispred zgrade Predsedništva Bosne i Hercegovine uz sve vojne počasti.

Erdogana je dočekao predsedavajući Predsedništva Željko Komšić, a pre nego što su ušli u zgradu Predsedništva intonirane su himne Turske i Bosne i Hercegovine, prenosi portal Klix.

Tanjug/FENA/Hazim Aljović

 

Njega je nakon toga pozdravio i bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović. Međutim, ispred zgrade Predsedništva nije bilo srpskog člana Milorada Dodika, kojeg očekuju na sastanku.

Dodik je doputovao u Sarajevo, a sa aerodroma se uputio u sedište Vade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, rečeno je u njegovom kabinetu, prenela je sarajevska N1 tv.

Planirani su pojedinačni sastanci članova Predsedništva sa Erdoganom, nakon čega su zakazani sastanak zvaničnih delegacija BiH i Turske i večera.

Erdogan prošetao Baščaršijom

Erdogan je ranije danas tokom svoje posete Sarajevu prošetao Baščaršijom, gde ga je pozdravio veliki broj građana. Pojedini građani su s njim nakratko uspeli i da razgovaraju, piše sarajevski portal Klix.

On je otišao i do groblja na Kovačima, gde je odmah po dolasku u Sarajevo odao poštu Aliji Izetbegoviću, a Baščaršijom je prošetao na putu do džamije u kojoj je klanjao džumu-namaz, najvažniju mollitvu koja se obavlja svakog petka u podne.

Ćerka Bakira Izetbegovića sklopila šerijetski brak, na venčanju Erdogan sa porodicom

Venčanje se održalo u Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a njemu je prisustvovao upravo i turski predsednik. 

Versko venčanje je obavio reisu-l-ulema Husein Kavazović. Sledi građansko venčanje i veselje u sarajevskom hotelu Evropa.

Sarajevski mediji preneli su da se, uprkos kišnom vremenu, veliki broj građana okupio u haremu Begove džamije.

Verskom venčanju prisustvovali su brojne zvanične i političkog i javnog života BiH. Osim Erdogana venčanju prisustvuje i njegova supruga Emine, kao i njegov sin Bilal sa suprugom Rejan.

Inače, nakon Sarajeva, plan je da se truski predsednik uputi i u posetu Crnoj Gori.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa