Politika

Dačić u poseti Češkoj: Naši odnosi su izuzetno dobri, prijateljski i bratski

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2021

-

21:55

Dačić u poseti Češkoj: Naši odnosi su izuzetno dobri, prijateljski i bratski
Radek Vondraček i Ivica Dačić - Copyright Parliament of the Czech Republic

veličina teksta

Aa Aa

Odnosi Srbije i Češke poslednjih godina su na izuzetnom nivou i bez obzira kakav bude ishod predstojećih izbora u Češkoj prijateljski odnosi dve zemlje moraju biti sačuvani, izjavio je predsednik Poslaničkog doma češkog parlamenta Radek Vondraček.

Vondarček, na čiji poziv predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić boravi u bilateralnoj poseti Češkoj, rekao je da je sa Dačićem razgovarao o ekonomskoj, kulturnoj saradnji...

"Potvrdili smo naše izuzetne odnose koje zadnjih godina imamo sa Srbijom, mi smo prijateljski narodi", istakao je Vondraček i podsetio da je bio u poseti Beogradu, gde je imao prilike da govori u parlamentu.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što je prvi put u poseti Češkoj, u funkciji predsednika parlamenta Srbije.

"Naši odnosi su izuzetno dobri, prijateljski, bratski", istakao je Dačić.

Konstatovao je da su ekonomski odnosi Srbije i Češke veoma unapređeni, da je trgovinska razmena prošle godine bila milijardu i 200 miliona evra, te da u našoj zemlji postoji veliki broj čeških investicija.

"Predložio sam da sastanci predsednika srpskog i češkog parlamenta postanu redovni, da se održavaju svake godine i da u to budu uključeni naši najvažniji skupštinski odbori kako bi i mi, kao poslanici u parlamentu, dali doprinos razvoju naših odnosa", rekao je Dačić.

Komentari (0)

Srbija