Politika

Članovi Vlade Srbije u Mađarskoj, na stolu sporazum o strateškom partnerstvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/09/2021

-

19:01

Članovi Vlade Srbije u Mađarskoj, na stolu sporazum o strateškom partnerstvu
Članovi Vlade Srbije u Budimpešti - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerkom Anom Brnabić, doputovali su danas u zvaničnu posetu Mađarskoj, tokom koje će biti održana zajednička sednica dveju vlada i potpisan sporazum o strateškom partnerstvu.

Premijerku i ministre na aerodromu u Budimpešti dočekao je ministar finansija Mađarske Mihalj Varga, a premijer Viktor Orban večeras će u čast delegacije Srbije prirediti radnu večeru, saopšteno je na sajtu Vlade.

Planiran je i niz bilateralnih sastanaka, a jedan od njih imaće i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom. Tema tog sastanka biće situacija u regionu, sprovođenje reformi u sklopu procesa evropskih integracija, kao i godišnji plan tehničko-ekspertske pomoći Mađarske u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Sutra je na dnevnom redu sastanak Brnabić i Orbana, a potom potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu dve susedne zemlje.

Poseta članova Vlade Srbije Budimpešti završiće se sutra popodne zajedničkom konferencijom za novinare Orbana i Brnabić, na kojoj će oni izneti detalje sporazuma i ocene sastanka.

 

 

Komentari (0)

Srbija