Politika

Vučić: Kako bude napredovala, pritisci na Srbiju će biti sve veći

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2021

-

11:00

Vučić: Kako bude napredovala, pritisci na Srbiju će biti sve veći
Vučić: Kako bude napredovala, pritisci na Srbiju će biti sve veći - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas u Kraljevu, tokom obilaska renoviranog atletskog stadiona, da će Srbija biti pod sve većim pritiscima, da će oni biti sve veći što brže bude napredovala. Predsednik je podsetio da je, kada je postao premijer 2014. godine, Srbija bila četvrta u regionu po visini plata, imala najvišu stopu nezaposlenosti i javni dug, a da je danas prva po svim tim parametrima.

Sastanak sa Erdoganom

Predsednik Srbije je otkrio da će se sledeće nedelje sastati sa Redžepom Tajipom Erdoganom u Turskoj.

"Biće mnogo pritisaka pre svega što je snažnija i jača. Ovo što nas iz Zagreba napadaju svakoga dana ,a da im ništa nismo rekli, pokazuje da smo krivi svi mi što Srbija ide konačno brže od svih ostalih. Srbiji je bilo potrebno 80 godina da se probudi i radi, a naše je da se borimo za naš narod na KiM, da čuvamo našu zemlju, nikoga drugog ne diramo, da idemo napred i još brže. Da pokažemo da imamo mnogo više pozitivne energije, od njihove negativne“, istakao je on u obraćanju okupljenim građanima.


Vučić je poručio da je Kraljevo grad od strateškog značaja za zemlju, koji će Moravskim koridorom biti spojen i sa Beogradom i sa Koridorom 10, najavljujući da će biti izgrađena i brza saobraćajnica Kraljevo-Ušće-Raška-Novi Pazar. 

Moravskim koridorom za sat i po do Beograda

"Plate u Kraljevu su sa 313 evra povećane na 455 evra, ali je i to malo i nedovoljno. Plate u Kraljevu sa svim što pričamo, investitorima, auto-putu, moraće da budu veće. Koridor koji gradimo od Čačka do Adrana, ali i od Kruševca do Kraljeva, kada spojimo za dve godine, mnogo će da znači Kraljevu, Raškom, Moravičkom, Rasinskom okrugu”, rekao je Vučić.


Predsednik je podsetio da će auto-put građane Kraljeva povezati sa Beogradom za manje od sat i po, kao i sa Koridorom 10, pa će moći neuporedivo brže nego ranije da putuju do Bugarske, Severne Makedonije, Grčke. Taj auto-put, dodao je, otvoriće prostor za dalji napredak u turizmu.

Vučić je istakao da će država uložiti četiri miliona evra u školu „Sveti Sava“ u Kraljevu i dodao da će u Novi Pazar biti uložena ogromna sredstva u napredak tamošnje bolnice, a apelovao na građane Tutina, Sjenice, i drugih mesta da se vakcinišu. U Vrnjačkoj banju, rekao je, mora da se uradi nacionalni centar za vodene sportove, jer, kako kaže, hoće da naša reprezentacija ne samo u Beogradu, već u srcu Srbije ima prilike da se priprema za velika takmičenja i donosi radost i medalje za sve.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Vučić je ukazao da je važno što se otvara Leoni, gde će raditi ukupno 5.000 ljudi i istakao da ovaj grad i dalje ima problema sa nezaposlenosti, dodajući da je zbog toga važan auto-put, jer on donosi investitore.


„Za Kraljevo krećemo sa kolektorom i kanalizacijom, što je ukupno 42 miliona evra. Što sa izgradnjom mostova kasnimo dugujem izvinjenje narodu. Mislim da je važno da investitori dođu u Kraljevo, Rasinski, Moravički i Raški okrug“, naglasio je on.

Predstavnici Atletskog kluba Kraljevo predsedniku su uručili dres sa obeležjima grada. Takođe, Milan Matijević, iz Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“, kojeg je Vučić nazvao „legendom grada“, poklonio predsedniku specijalnu knjigu, za, kako je rekao, posebne napore na očuvanju i negovanju tradicije oslobodilačkih ratova.

"Milo želi Crnu Goru bez Srba"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, reagujući na izjavu crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića da bi Srbija Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca, da se iza te izjave krije Ðukanovićeva podsvest, jer je on zapravo taj koji želi Crnu Goru bez Srba.

“Ja niti želim niti je moguće Kosovo bez Albanaca, niti Crna Gora bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci. To je nemoguće i nikada mi nije bio cilj”, izjavio je Vučić u Kravljevu, odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je rekao da "iza te izjave leži podsvest Mila Ðukanovića, koji to želi i uvek je želeo i sve što je radio, radio je da postoji Crna Gora bez Srba". Predsednik Srbije je istakao da želi Crnu Goru u kojoj će da žive Crnogorci, Srbi, Albanci, Bošnjaci, i svi ostali, samo da svi imaju pravo da budu ono što jesu.

"Samo nemojte da se služite trikovima… On želi da stvaranjem Crnogorske pravoslavne crkve, pokaže da tamo nema SPC… Upravo ste autoprojekcijom pokazali da je to tako”, rekao je Vučić.

Podsetio je da na KiM živi 93 odsto Albanaca, te ponovio da ne razume kako neko misli da on želi da na Kosmetu ne bude te nacije.

“Izmišljate, da biste sakrili prave namere prema Srbima u Crnoj Gori”, poručio je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija