Politika

Izbori na Kosovu ipak 17. oktobra, opozicione stranke ne žele odlaganje

Komentari

Autor: FoNet, RTS

14/09/2021

-

09:25

Izbori na Kosovu ipak 17. oktobra, opozicione stranke ne žele odlaganje
Izbori na Kosovu - Copyright AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani izjavila je da opozicione parlamentarne stranke ne prihvataju odlaganje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, tako da ostaje da datum njihovog održavanja bude 17. oktobar, javlja RTS.

Osmanijeva je rekla da, uprkos preporuci Instituta za javno zdravlje o negativnom uticaju izbora na epidemiološku situaciju zbog pandemije koronavirusa, opozicione stranke nisu bile za odlaganje izbornog procesa.

"Jedini način za odlaganje izbora je postizanje sporazuma između vlade i opozicije", rekla je Osmanijeva na konferenciji za medije u Prištini, nakon sastanka sa predstavnicima vladajućih i opozicionih stranaka.

"Poštujem stav političkih partija, ali se ne slažem sa njima. Najduže odlaganje izbora bilo bi dva meseca, kako bi zdravstveno osoblje imalo vremena da kontroliše situaciju", objasnila je Osmani.

I premijer, i predsednik vladajućeg Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je da je za odlaganje izbora, kako ne bi došlo do novog talasa zaražavanja, ali da će se poštovati svaka doneta odluka.

Predstavnici opozicionih stranaka su naveli da su protiv odlaganja izbora, okrivivši vladu za loše rukovođenje epidemijskom situacijom na KiM, navodi RTS. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija