Politika

Merkel otputovala iz Beograda, ispratio je predsednik Srbije, Vučić: Veliki lideri se pamte po svojim delima

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2021

-

10:06

Merkel otputovala iz Beograda, ispratio je predsednik Srbije, Vučić: Veliki lideri se pamte po svojim delima
Instagram/buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka kancelarka Angela Merkel otputovala je jutros iz Beograda, a sa aerodroma "Nikola Tesla" ju je ispratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić Merkelovoj se još jednom zahvalio na poseti, poželevši joj srećan put na nemačkom jeziku.

Kancelarka se svojim domaćinima zahvalila na gostoprimstvu.

"Veliki lideri se pamte po svojim delima, koji su rezultat jasne vizije i volje. Tako će se pamtiti i Vaše liderstvo. Srbija je Vaša druga kuća. Vidimo se uskoro!", napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" uz fotografiju i video snimak sa aerodroma.

 

 

Angela Merkel je u posetu Srbiji doputovala juče, a ispred palate Srbija priređen joj je svečani doček.

Usledio je tet-a-tet sastanak sa predsednikom Vučićem, a potom i svečana večera koju je predsednik priredio u njenu čast.

Vučić se, inače, Merkelovoj tokom posete u nekoliko navrata obratio na nemačkom jeziku, u želji da pokaže da je održao svoje obećanje da će početi da uči taj jezik.

Predsednik Srbije, nakon što je ispratio nemačku kancelarku Angelu Merkel, izrazio je veliko zadovoljstvo njenom posetom.

"Upravo sam ispratio Angelu Merkel i vratio se u Palatu Srbije gde me čekaju sledeće obaveze. Verujem da ste i vi građani ponosni na sve ono što se juče u našoj zemlji dešavalo. Kako smo dočekali kancelarku, na njene poruke, na njen komentar o ekonomskim uspesima Srbije, što smo još jednom pokazali kako smo gostoljubivi narod“, istakao je on u videu na njegovom instagram profilu.

Rekao je da, kada se sve to analizira, kao da je položo jedan ispit, te dodao da zna da je još mnogo ispita pred Srbijom.

"Da je još mnogo toga važnog pred nama da uradimo. Da sledeći put kada dođe bilo kod od važnih gostiju vidi još lepše aerodromske zgrade, još više puteva, još veće plate. Za to moramo da se borimo zajedno. Hvala na podršci i mnogo mnogo sam srećan“, naglasio je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija