Politika

Petković: Kosovska policija privela mladiće u Gračanici zbog bilborda "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština"

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2021

-

18:30

Petković: Kosovska policija privela mladiće u Gračanici zbog bilborda "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština"
Petković: Kosovska policija privela mladiće u Gračanici zbog bilborda "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština" - Copyright Kancelarija za Kosovo i Metohiju

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija privela je danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština", saopštio je direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković.

Pripadnici policijskih snaga Kosova skinuli su bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu, ali su oni nakon pisanja izjava pušteni na slobodu.

Iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti, jer je, kako su sami policajci rekli - "zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju", navodi se u saopštenju.

Petković je povodom ovog slučaja naveo da se postavlja pitanje kakvo je to krivično delo zalagati se za formiranje Zajednice srpskih opština, što je obaveza koju je Priština preuzela Briselskim sporazumom.

''Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Kosovu i Metohiji čeka punih 3.077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština takozvanog Kosova? Da li današnje postupanje Kosovske policije znači da je ZSO postala zabranjena reč na Kosovu i Metohiji? I hoće li Priština hapsiti i čelnike EU koji su takođe stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO?'', naveo je direktor Kancelarije za KiM

On je još istakao da bez Zajednice srpskih opština kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda, na KiM nema budućnosti dijaloga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija