Politika

Brnabić: Gutereš rekao da za UN Kosovo nije država

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2021

-

08:04

Brnabić: Gutereš rekao da za UN Kosovo nije država
Ana Brnabić i Antonio Gutereš - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da joj je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterešu razgovoru u Njujorku rekao da za Svetsku organizaciju Kosovo nije država, zbog čega je taj razgovor bio posebno značajan za našu zemlju.

"Uvek je zadovoljstvo sastati se sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom. Međutim, današnji razgovor bio je naročito značajan za našu zemlju. Generalni sekretar je sastanak započeo rečima da za Ujedinjene nacije Kosovo nije država i na tom stavu sam mu se u ime Republike Srbije najsrdačnije zahvalila", napisala je Brnabić na Instagramu.

 

 

Dodala je da je sa Guterešom razgovarala i o Agendi o održivom razvoju i globalnoj borbi protiv pandemije kovida-19 .

Brnabić je navela da je u razgovoru istakla činjenicu da je Srbija zemljama u okruženju donirala 230.000 vakcina i više od 1.000.000 doza državama širom sveta.

"Pohvaljeni smo za pokazanu solidarnost i uverana sam da će u budućnosti saradnja Srbije i UN biti dodatno unapređena", napisala je premijerka nakon razgovora sa Guterešom na marginama Generalne skupštine UN.

Premijerka Srbije je noćas po evropskom vremenu u izlaganju pred Generalnom skupštinom UN govorila o odnosima na Zapadnom Balkanu, ali i o Kosovu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija