Politika

Vasiljević: Vučić pojedine sastanke odložio po savetu lekara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/09/2021

-

23:21

Vasiljević: Vučić pojedine sastanke odložio po savetu lekara
Vasiljević: Vučić pojedine sastanke odložio po savetu lekara - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije otkazao je neke obaveze danas i sutra po savetu lekara, rekla je Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u večerašnjoj emisiji Euronews veče.

"Predsednikovo zdravlje danas nije bilo u redu, a sutra uveče stiže Ursula fon der Lajen i prekosutra smo u Nišu sa njom, obeležavamo početak radova na novom železničkom koridoru, nakon toga idemo u Dubai i svakodnevni problemi na Kosovu, tako da morao je malo da stane. Tako da smo odlučili, odnosno lekari su predložili da malo stane i napravi pauzu", rekla je Vasiljević.

Na pitanje da li bi javnost trebalo da bude zabrinuta odgovorila je odrečno.

"Nadam se da će sve biti u redu, prosto je premor u pitanju", rekla je predsednikova savetnica.

Kako je navela Vasiljević sastanci zakazani za utorak s ambasadorima Rusije i Kine pomereni su za sredu. Otkazan je i Vučićev najavljen govor na dvodnevnoj konferenciji "Zapadni Balkan, jedan region, jedno tržište - korak prema zajedničkom tržištu EU" u Novom Sadu. 

Premijerka Ana Brnabić rekla je tim povodom u sredu da je Vučića uhvatio grip i da mu je oslabio imuni sistem zbog svih napora i stresa.

"Do duboko u noć smo razgovarali. On, nažalost, ne miruje, volela bih da malo više odmara. Pod užasnom je tenzijom sada oko svega što se dešava na KiM. Mislim da noćima nije spavao, uhvatio ga je grip. Imuni sistem mu je oslabio naravno od tih napora i od tog stresa", rekla je Brnabić na TV Hepi.

Ona je dodala da je predsednik nastavio da radi i da već danas ima sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen sa kojom u četvrtak potpisati ugovor o izgradnji autputa Niš-Merdare-Priština-Drač.

Komentari (0)

Srbija