Politika

Vučić i Lajen danas na obeležavanju početka radova na pruzi Niš-Brestovac

Komentari

Autor: Euronews Srnija, Tanjug

30/09/2021

-

08:44

Vučić i Lajen danas na obeležavanju početka radova na pruzi Niš-Brestovac
Aleksandar Vučić i Ursula Von Der Lejen - Copyright Tanjug AP/Serbian Presidential Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen prisustvovaće danas ceremoniji obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac, na međunarodnom železničkom Koridoru 10.

Vučić i fon der Lajen prisustvovaće i potpisivanju Ugovora između Javnog preduzeća Koridori Srbije i Konzorcijuma STRABAG AG i STRABAG d.o.o. Beograd o izgradnji prve faze Auto-puta mira na deonici Merošina - Merošina 1.

Fon der Lajen juče je stigla u Beograd posle posete Prištini, a predsednik Vučić ju je dočekao. On je predsednici Evropske komisije poklonio buket cveća, a pored njega dočekala ju je i počasna garda.

Predsednik Vučić ugostio je juče predsednicu Evropske komisije u vili "Mir". Teme razgovora tokom njenog boravka u Beogradu trebalo bi da budu i situacija na Kosovu i Metohiji kao i evropske integracije Srbije.

Inače, pred posetu u Beogradu ona je u Prištini razgovarala sa Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani.

Nakon sastanka sa Kurtijem poručila je da Priština i Beograd treba da razviju konstruktivan dijalog i spuste tenzije na severu KiM. Ona je naglasila da je to važno da rade zajedno radi bolje budućnosti. 

Predsednica Evropske komisije je u utorak, uoči Samita EU i Zapadnog Balkana 6. oktobra, počela balkansku turneju posetom Tirani. Nakon Tirane, Fon der Lajenova je posetila i Severnu Makedoniju, a zatim i Prištinu i Podgoricu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija