Politika

Više javno tužilaštvo se oglasilo povodom "Pandora papira" i slučaja ministra Siniše Malog

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/10/2021

-

13:53

Više javno tužilaštvo se oglasilo povodom "Pandora papira" i slučaja ministra Siniše Malog
Euronews/Dušan Hadži Nikolić - Copyright Euronews/Dušan Hadži Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo oglasilo se danas povodom, kako su saopštili, "natpisa u pojedinim medijima" koji proizilaze iz "Pandora papira", a koji se tiču imovinu i prihode aktulenog ministra finansija Siniše Malog.

Kako su naveli, Više javno tužilaštvo je tokom 2017. godine već razmatralo izveštaj o imovini i prihodima za funkcionera Sinišu Malog koji je dostavljen od strane Agencije za borbu protiv korupcije, zajedno sa izveštajem Uprave za sprečavanje pranja novca, izveštajem SBPOK-Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, koji su sačinjeni za period koji se navodi u "Pandorinim papirima" i koji su se između ostalog odnosili i na kupovinu stanova u Bugarskoj. 

"Iz svih podataka kojima je tužilaštvo raspolagalo u trenutku donošenja odluke, kao i analizom istih, utvrđeno je da ne postoje dokazi koji bi ukazali da su se u radnjama Siniše Malog stekli elementi bilo kog krivičnog dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu", navodi se u saopštenju i dodaje: 

"Deo dokumentacije koji se odnosi na izveštaje koje je sačinila Agencija za borbu protiv korupcije, dostavljen je na nadležnost Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, radi provere da li su u radnjama istog ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela iz njihove nadležnosti. Ukoliko tužilaštvo bude raspolagalo novim relevantnim dokazima, isti će biti uzeti u razmatranje", naveli su iz Tužilaštva. 

Više javno tužilaštvo je saopštilo i da, u odnosu na navode tekstova koji su objavljeni na portalu "Krik", a odnose se na osnivanje ofšor kompanija od strane Nikole Petrovića i Ivice Tončeva, za vreme dok su obavljali javnu funkciju, "Višem javnom tužilaštvu nije bila dostupna dokumentacija iz koje proizilaze takvi navodi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija