Politika

Joksimović: Uprkos zastoju proširenja EU, reforme u Srbiji ne stoje

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2021

-

10:26

Joksimović: Uprkos zastoju proširenja EU, reforme u Srbiji ne stoje
Joksimović: Uprkos zastoju proširenja EU, reforme u Srbiji ne stoje - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da, uprkos proceduralnom zastoju proširenja Evropske Unije, reforme u Srbiji ne stoje.

Ona smatra da svi datumi koji se pominju kao mogućnost okončanja pristupnih pregovora predstavljaju samo mogućnost, a ne i definitivna obećanja.

"Okvir za nas već postoji, on nije obećanje, nego mogućnost, koju mi kroz ubrzanje reformskog procesa i novu metodologiju pregovora nastojimo da da dostignemo", kazala je Joksimović u intervjuu za "Novosti".

Ne postoji ništa prirodnije za Srbiju od EU članstva, dodala je, a poslednja istraživanja pokazuju da bi na referendumu to podržalo 57 odsto građana.

Posle odbijanja slovenačkog predloga na samitu u Kranju da godina mogućeg prijema regiona u EU bude 2030, Joksimović smatra da evropski put Srbije nije doveden u pitanje.

"Uopšte nije ideja ni bila da se kao godina prijema naše zemlje navede 2030, jer svi mi pregovaramo pojedinačno, a ne u paketu", rekla je ministarka.

Ona je podsetila da je za Srbiju i Crnu Goru, kao zemlje koje prednjače u pristupnim pregovorima, ranije postavljen okvir za ulazak u zajednicu do 2025. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija