Politika

DS, SSP i NS: Vlast pokušava da legalizuje slučaj "Jovanjica"

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

15:36

DS, SSP i NS: Vlast pokušava da legalizuje slučaj "Jovanjica"
DS, SSP i NS: Vlast pokušava da legalizuje slučaj "Jovanjica" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Demokratske stranke (DS), Stranke slobode i pravde (SSP) i Narodne stranke (NS) optužili su danas aktuelnu vlast da se bori za legalizaciju organizovanog kriminala i da pokušava da legalizuje slučaj "Jovanjica".

Na zajedničkoj konferenciji za medije, koju su održali ispred Specijalnog suda u Beogradu, potpredsednik NS Miroslav Aleksić rekao da se ceo sistem vlasti upregao da legalizuje ''Jovanjicu'', tako što, kako kaže, pokušava da rehabilituje vlasnika imanja Jovanjica Predraga Koluviju, koga je nazvao šefom organizovane kriminalne grupe.

Aleksić je kazao da se vrši teror nad policajcima koji su vodili predmet "Jovanjica'' i da treći put idu na poligraf sa namerom da budu optuženi da ruše državu i poredak umesto da ih, kako kaže, nagrade što su razotkrili organizovanu kriminalnu grupu.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je optužila predsednika Srbije da pokušava da sruši treću optužnicu u slučaju Jovanjica koja, kako tvrdi, otkriva saučesništvo pripadnika MUP, BIA i VBA u tom slučaju.

Ona tvrdi da je predsednik "time što brani Koluviju", degradirao i unizio i tužioce i policijace, forenzičare… i, kako je rekla, "čitav krug ljudi koji su dve godine radili na podizanju optužnice".

Upitala je zašto se o slučaju "Jovanjica", kao i o prisluškivanju porodice ne oglašavaju tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić i Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i optužila ih da ćute i ''prodaju'' svoje kolege tužioce zbog reizbora.

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević je rekao da je Vučić ''uveo stečaj'' u pravosudni sistem Srbije i upitao predstavnike vlasti da li je Jovanjica služila za finansiranje crnih fondova vladajuće partije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija