Politika

Izbori u Negotinu: Narodna stranka tvrdi da su hapšeni njihovi aktivisti, SNS: Pokušaj zastrašivanja građana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2021

-

12:21

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Tokom jučerašnjeg dana su predstavnici Narodne stranke na društvenim mrežama objavljivali navode o, kako su tvrdili, izbornim nepravilnostima u Negotinu i hapšenju njihovih predstavnika. SNS je odgovorio da su članovi NS pokušali da zastraše građane i ometaju proces.  

Građani Negotina birali su između šest izbornih lista, čiji su se kandidati borili za 45 mesta u lokalnoj skupštini. SNS je saopštio da je u Negotinu osvojio oko 75 odsto glasova, da je Narodna stranka osvojila 12,7 odsto glasova, Savez 90/Zelenih Srbije 3,44 odsto, dok ostale liste nisu prešle cenzus.   

Predstavnici okalnog odbora SNS-a bili su zadovoljni i saopštili su da su građani ubedljivo izglasali njihovu lisu i prepoznali sve oko što je urađeno u prethodne četiri godine. To je saopštio poverenik SNS-a u tom gradu Vladimir Veličković.  

Predstavnici Narodne stranke, koja je na izbore u Negotinu izašla samostalno, zahvalili su građanima Negotina na podršci. Međutim, tokom dana su, pre svega na društvenim mrežama, obaveštavali javnost o, kako su tvrdili, izbornim nepravilnostima. 

Potpredsednik stranke Miroslav Aleksić je naveo da je u Negotinu uhapšeno 10 članova partije i da je policija bila u službi krađe na izborima.  

Narodna stranka tvrdi da su, po nalogu lokalnog načelnika Policijske uprave u Boru Branislava Stojanovića privođeni članovi biračkih odbora i aktivisti Narodne stranke i zadržavani. 

Funkcioner Narodne stranke Stefan Jovanović je postavio snimak za koji tvrdi da se na njemu vidi da policija pokušava da nezakonito privede članove Opštinske izborne komisije u Negotinu iz Narodne stranke, ali da je to sprečeno.  

Miroslav Aleksić je nešto kansije na svom tviter nalogu objavio snimak ka kome se, kako je rekao, vidi da aktivista Narodne stranke sprečava izbornu krađu i da je uhvatio predstavnike lokalnog odbora SNS-a u malverzacijama. Potom je, kako tvrdi Aleksić, on i uhapšen.  

Stigao je i odgovor iz lokalnog odbora SNS-a. Oni su rekli da su članovi Narodne stranke na biračkim mestima bahatim i siledžijskim ponašanjem pokušali da zastraše građane.  

Kada je reč o izborima u Mionici, manje informacija o izbormin nepravilnostima je bilo iz tog grada. Predstavnik lokalne liste koja ulazi u Parlament Slobodni građani Mionice Vladimir Čarapić rekao da predstavnici Napredne stranke dovode ljude na glasanje uz paralelne spiskove. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija