Politika

Krivokapić došao u Patrijaršiju sa dve poruke: Da Joanikije bude mitropolit, i da se ugovor sa SPC potpiše 30. oktobra

Komentari

Autor: Euronews, Tanjug

27/05/2021

-

21:33

Krivokapić došao u Patrijaršiju sa dve poruke: Da Joanikije bude mitropolit, i da se ugovor sa SPC potpiše 30. oktobra
Krivokapić došao u Patrijaršiju sa dve poruke: Da Joanikije bude mitropolit, i da se ugovor sa SPC potpiše 30. oktobra - Copyright Tanjug/Marina Maksimović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sleteo je večeras u Beograd kako bi, kako je rečeno Tanjugu iz njegovog kabineta, preneo dve ključne poruke u ime naroda Crne Gore.


Iz Krivokapićevog kabineta su za Tanjug potvrdili da je došao da prenese volju naroda Crne Gore da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog i da se Temeljni ugovora između SPC i države Crne Gore potpiše 30. oktobra, na dan upokojena mitropolita Amfilohija.

"Došao sam u Beograd, u Patrijaršiju SPC da Njegovoj Svetosti prenesem pozdrave vernog naroda i njegovu volju da na tronu Svetog Petra Cetinjskog vide Vladiku Joanikija. Predložio sam da temeljni ugovor sa SPC bude potpisan na Cetinju, 30. oktobra, na dan upokojenja Mitropolita Amfilohija", objavio je Krivokapić na Tviteru kada je sleteo u Beograd.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovorali su večeras iza zatvorenih vrata u Patrijaršiji SPC u Beogradu. Razgovor je trajao oko dva sata, a nakon njega nije bilo izjava za medije.

Komentari (0)

Srbija