Politika

Grbović: PSG neće predložiti člana nadzornog tela za medije, nikakvi dijalozi više nisu opcija

Komentari

Autor: Fonet

24/10/2021

-

15:15

Grbović: PSG neće predložiti člana nadzornog tela za medije, nikakvi dijalozi više nisu opcija
Grbović: PSG neće predložiti člana nadzornog tela za medije, nikakvi dijalozi više nisu opcija - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da PSG neće predložiti člana nadzornog tela za medije.

"Kada je završena druga runda međupartijskog dijaloga mi smo rekli da je za nas taj proces završen neuspešno i da u njemu dalje nećemo učestvovati. Nikakvi dijalozi u ovom trenutku za nas više nisu opcija. Vreme za to je isteklo", rekao je Grbović na konferenciji za novinare.

Grbović je rekao da PSG, u narednom periodu, jedino interesuju dijalozi sa njihovim potencijalnim političkim partnerima i dijalog, odnosno razgovor sa građanima kako bi u aprilu smenili vlast.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i poslanica u EP Tanja Fajon pozvali su opozicione partije, koje su uz njihovo učešće bile u dijalogu sa vlastima o izbornim uslovima, da do 25. oktobra delegiraju predstavnika u nadzorno telo za medije.

Pismo je upućeno na adrese Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Pokreta za promene.

Ko će sve sedeti u nadzornom telu za medije?

Posle dogovora koji je postignut oči u oči u okviru međustranačkog dijaloga uz posredovanje evroparlamentaraca, prešlo se na onlajn proveru onoga što je urađeno na realizaciji tog sporzuma, a predstavnici Evropskog parlamenta i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razmatrali su nedavno na koji način se sprovede 16 usvojenih preporuka.

"Mi smo prihvatii sve što se od nas tražilo i radi se na implementaciji svega toga. Žao mi je što su neke opozicone stranke odbile da uopšte razgovaraju o tome, reč je o grupaciji Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, ali pozivam i njih da daju predstavnike", rekao je Dačić. 

Deo opozicije, među kojim su i SSP Dragana Đilasa i Narodna stranka Vika Jeremića,  ne želi da učestvuje u radu privremenog tela za medije koje je Vlada Srbije formirala u dogovoru sa Evropskim parlamentom. 

Ovo nadzorno telo, inače, treba da napiše pravilnik koji će morati da poštuju nacionalni kablovski mediji dok će pratiti kako mediji izveštavaju u predizbornom periodu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija