Politika

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Alžira, zahvalio mu na tome što nisu priznali Kosovo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/10/2021

-

11:20

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Demokratske Republike Alžir Abdelhamida Šebšuba i zahvalio mu na predanom dugogodišnjem radu na unapređenju tradicionalnog prijateljstva i sveobuhvatnih odnosa dveju zemalja.

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što je alžirski premijer Benabderahman učestvovao na nedavnom skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, nadajući se da će se ta poseta pokazati kao zamajac za dalje unapređenje srpsko-alžirske saradnje, koja je trenutno ispod postojećih mogućnosti.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Vučić i ambasador Šebšub su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvoju bilateralnih odnosa. Ambasador Šebšub je izrazio očekivanje da će uskoro biti potpisani novi sporazumi koji će omogućiti raznovrsniju saradnju, kao i da će biti aktiviran rad Mešovitog komiteta za saradnju.

Predsednik Srbije je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasafor Šebšub je rekao da iz Srbije nosi sjajne uspomene, dok mu je predsednik Srbije poželeo mnogo uspeha u profesionalnom životu i sreće na ličnom planu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija