Politika

Dodik o sastanku sa Vučićem: Ne tražim podršku u celosti, ali očekujem razumevanje

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2021

-

21:17

Dodik o sastanku sa Vučićem: Ne tražim podršku u celosti, ali očekujem razumevanje
Dodik o sastanku sa Vučićem: Ne tražim podršku u celosti, ali očekujem razumevanje - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanaku u Beogradu upoznati predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da Republika Srpska ne veruje u slatkorečive, lažne dobre namere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka.

"I ovaj sastanak predstavlja kontinuitet ranijih sastanaka. Razgovaramo o situaciji i dogovaramo se o mogućim reakcijama koje su uvek vezane za naša prava - rekao je Dodik i dodao da u Sarajevu uvek pokušavaju da "donesu neku odluku da smire Republiku Srpsku, a posle toga po pravilu sledi još gora odluka", prenosi RTRS.

Dodik kaže da razume šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u celosti, ali očekuje, kako je naveo, razumevanje koje mora da postoji.

Dodik je naglasio da mnogi koji odlučuju o BiH samo površno gledaju pravo, ustav i međunarodne akte i sa pozicije politike sile pokušavaju da kreiraju odnose.

"Mi moramo to da zaustavimo, jer nakon godinu dana od Republike Srpske ništa neće biti. Ja sam čovek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bi se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, "tetoši" neke Srbe ovde, podvaljuje i pokušava da nam nametne rešenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu, kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu", rekao je Dodik.

On je istakao da je potpuno vidljiv ujedinjeni politički blok Bošnjaka, što nije slučaj sa predstavnicima Srba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija