Politika

Moskva: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2021

-

23:06

Moskva: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH
Moskva: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Rusija smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva se ističe da je Rusija zabrinuta zbog nepovoljnog razvoja situacije u Bosni i Hercegovini i poziva da se obustavi destruktivno mešanje u poslove te zemlje.

Rusko minstarstvo ocenjuje da "nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka", dobija razmere bez presedana, stvara potencijalnu pretnju stabilnosti i bezbednosti u Bosni i Hercegovini i na celom Balkanu.

"Pozivamo da se hitno prekine destruktivno mešanje u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ocenjuje da "želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira za rešavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u poslednje vreme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj delatnosti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija