Region

Izetbegović poručio da će se sastati sa Vučićem: Neće mi pasti kruna sa glave ako odem u Beograd

Komentari

Autor: Klix.ba

25/10/2021

-

20:50

Izetbegović poručio da će se sastati sa Vučićem: Neće mi pasti kruna sa glave ako odem u Beograd
Izetbegović poručio da će se sastati sa Vučićem: Neće mi pasti kruna sa glave ako odem u Beograd - Copyright profimedia/Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović potvrdio je da namerava da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u narednom periodu, a još nije izvesno u kom gradu bi se sastanak održao.

"Nismo još precizno dogovorili sastanak. Postoje otpori da se ode na taj sastanak, ali ja ću na taj sastanak otići. Ja ću otići na svaki sastanak koji može sprečiti jedan loši scenario i mogu uticati da se stvari smire i idu u pravom smeru", kazao je Izetbegović gostujući u programu FTV-a, prenosi portal Klix.

Na pitanje da li će sastanak biti u Banjaluci, Beogradu ili Sarajevu, kazao je kako mu to nije toliko važno.

"Nije meni toliko važno. Kruna mi s glave neće pasti ako odem u Beograd. Planiram da razgovaramo i postignemo ovo što sam kazao, da ne dođe do konflikta, da jedni druge bolje razumemo, da uskladimo interes. Da nije bilo SNSD-a i Dodikove politike ovo bi bila skoro normalna zemlja danas, sa puno boljim životnim standardom, bili bismo pred vratima EU i ušli bi u NATO", izjavio je Izetbegović.

Kada je reč o navodima i pitanju da li Bosni i Hercegovini preti rat, o čemu je govorio i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, odgovorio je da ako se ne želi sukob, mora se biti spreman za njega.

"Ako hoćete da živite, morate biti spremni da umrete. Ako hoćete mir, morate biti spremni na rat. Mislim da su ljudi, ogroman broj njih, spremni na sve da ne dopuste da se BiH teritorijalno dalje deli. Bošnjaci i bosanski patrioti nemaju alternativu kada je u pitanju Bosna i Hercegovina", rekao je Bakir Izetbegović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa