Politika

Ana Brnabić u top 50 najuticajnijih prema WEF i Apolitikalu

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2021

-

12:31

Ana Brnabić u top 50 najuticajnijih prema WEF i Apolitikalu
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Na listi Svetskog ekonomskog foruma (WEF) i Apolitikala, premijerka Srbije Ana Brnabić proglašena je jednom od top 50 agilnih svetskih lidera, koji kroz fleksibilan i koordinisani pristup javnom upravljanju postižu izuzetne rezultate u borbi sa modernim izazovima poput pandemije.

"Rame uz rame sa globalno priznatim političarima, državnim službenicima i preduzetnicima, Ana Brnabić je u kategoriji državnih zvaničnika istaknuta zbog uspešnog rešavanja izazova uvođenjem inovativnih metoda u državnu upravu", saopšteno je iz Vlade.

"Kao premijerka, Ana je kroz svoju političku karijeru vodila agilno upravljanje. Kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, posebno je radila na reformi javne uprave kroz uvođenje eUprave u Srbiji, kako bi država postala pravi servis građana", navodi Apolitikal.

Ističe se da je uvođenje eUprave u Srbiji takođe doprinelo efikasnijoj i transparentnijoj administraciji i delovalo kao sredstvo za odlučnu i praktičnu borbu protiv korupcije.

Kao neke od najvažnijih projekata tokom mandata Ane Brnabić navodi se eBeba ("Bebo, dobrošla na svet") i automatska razmena podataka između organa državne uprave.

Posebno se ističe svakodnevno konsultovanje koje premijerka obavlja sa IT industrijom Srbije, startapovima i inovativnim kompanijama. "Srbija je danas zemlja sa četiri naučno-tehnološka parka - u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Čačku - koji svi doprinose rastu IKT sektora (dostižući učešće od 6 odsto u BDP-u)", ukazuje Apolitikal.

Lista "Agilnih 50" objavljena je na ovom linku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija