Politika

Brnabić: Važno da zemlje Zapadnog Balkana dobiju pozitivan signal od EU, otvaranje klastera u rukama članica

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2021

-

18:08

Brnabić: Važno da zemlje Zapadnog Balkana dobiju pozitivan signal od EU, otvaranje klastera u rukama članica
Brnabić: Važno da zemlje Zapadnog Balkana dobiju pozitivan signal od EU, otvaranje klastera u rukama članica - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Članstvo u Evropskoj uniji strateški je cilj Srbije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić na onlajn samitu pod nazivom "Njena moć" u organizaciji časopisa "Foreign Policy" i istakla da je važno da i druge zemlje regiona napreduju na evropskom putu.

Brnabić je kazala da je za stabilnost regiona od velike važnosti da Evropska unija da pozitivan signal i drugim zemljama Zapadnog Balkana, posebno Severnoj Makedoniji i Albaniji.

"To je važno za stabilnost, integracija Zapadnog Balkana je u interesu EU, zemalja u regionu, svih nas", poručila je Brnabić.

Komentarišući poslednji Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama, premijerka je kazala da je prepoznat napredak naše zemlje u svim oblastima. Ona je ukazala da posle više godina Srbija ima  pozitivan Izveštaj i preporuku Evropske komisije da se otvore dva klastera i dodala da se sada radi sa svakom državom članicom individualno jer od njih zavisi da li će na Međuvladinoj konferenciji biti otvorena ta dva klastera.

Brnabić ističe da Srbija nastavlja sa reformama i to ne samo zbog evrointegracija, već i zbog napretka celog društva u Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija