Politika

Vučić danas govori na Samitu u Glazgovu

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2021

-

08:14

Vučić danas govori na Samitu u Glazgovu
Vučić danas govori na Samitu u Glazgovu - Copyright Phil Noble/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u Glazgovu učestvuje na Samitu o klimatskim promenama - COP26 - danas će se obratiti tom skupu svetskih lidera. On će prisustvovati i događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana, koji organizuju predsednik SAD Džo Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Predsednik Vučić će na marginama Samita održati i niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima nekoliko država, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je, uoči početka skupa, poručio da će Srbija mnogo uraditi na polju Zelene agende i na garantovanju energetske bezbednosti građanima.

"U prelepoj Škotskoj danas razgovaramo o klimatskim promenama i merama koje svi moramo da preduzmemo kako bismo zaštitili život i sigurnu budućnost ljudi na Zemlji", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotorgafiju iz Glazgova.

Predsednik je poručio i da će Srbija, svakako, mnogo toga da uradi na polju Zelene agende, ali i garantovanju pune energetske bezbednosti za naš narod.

"Pravo mesto da po ovom pitanju razgovaram sa svetskim liderima", dodao je Vučić.

Danas, poslednjeg dana Samita, očekuje se da više do 50 šefova država i vlada predstavi svoju viziju borbe protiv klimatskih promena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija