Politika

Brnabić o pismu kongresmena Bajdenu: Neko je izlobirao, vidi se da tekst nije njihov

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2021

-

18:18

Brnabić o pismu kongresmena Bajdenu: Neko je izlobirao, vidi se da tekst nije njihov
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne očekuje da će pismo kongresmena SAD američkom predsedniku Džo Bajdenu imati bilo kakvog uticaja na politiku SAD prema Srbiji i dodala da je očigledno da se radi o rezultatu lobističkih agencija.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja sporazuma između Instituta za veštačku inteligenciju i Grada Beograda ukazala da je lobiranje svuda dozvoljeno, a posebno u SAD gde je i nastalo

"Neko je izlobirao, vidi se da nije njihov tekst jer sumnjam da prate situaciju i da znaju šta radi Telekom ili TV Pink. Vidi se i da su kao rezultat dobro plaćenih lobističkih firmi potpisali", kazala je premijerka naglašavajući da broj potpisnika nije impresivan.

Na pitanje da li je brine jer su danas tokom saslušanja kongresmeni pitali zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara šta će dalje biti s obzirom da su izbori u Srbiji "nepošteni", Brnabić kaže da je ni to ne brine, jer je rezultat lobističkih aktivnosti.

"Te izbore niko na svetu ne dovodi u pitanje, ali ljudi koji imaju para da plate lobiranje u SAD imaju prava da troše svoj novac, a njihova ideja je dvostruka - da se vrate na vlast i da jasno targetiraju Telekom jer on ne sme da se takmiči protiv njih", kazala je Brnabić.

Ukazujući da su sve firme koje su učestvovale u lobiranju iznikle iz Telekoma i to tako što su koristili državne resurse, Brnabić kaže da im Telekom sada kada čuva svoje resurse smeta.

Ponovila je nikada nije čula da je neko rekao da su izbori koji su bili u Srbiji neregularni ili nelegitimni i dodala da ako neko prihvata Skupštinu, a prihvataju je svi, onda priznaju i izbore.

Navodi i da je posao našeg ambasadora u SAD da sa svim razgovara.

"Postoje dve stvari, jedna je da lobiraju i za to plaćaju, ne znam da li je Multikom ili neko drugi, što je legitimno. Oni žele politički ili biznis interes, a na nama je i našem ambasadoru da govorimo i pokazujemo pravo stanje u Srbiji", kazala je premijerka.

 

Komentari (0)

Srbija