Politika

Čomić: Nacrt zakona o istopolnim zajednicama spreman, na Vladi da odluči

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2021

-

14:31

Čomić: Nacrt zakona o istopolnim zajednicama spreman, na Vladi da odluči
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je da je to ministarstvo završilo svoj deo posla u vezi sa Nacrtom zakona o istopolnim zajednicama i da je sada na Vladi da odluči kada će ga usvojiti.

Predstavljajući Informaciju o radu tog ministarstva na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava u Skupštini Srbije, Čomić je rekla da je završena svaka vrsta rasprave o tom nacrtu zakona.

Ona je dodala da je u nacrt zakona uneto i ekspretsko mišljenje Saveta Evrope.

"Što se tiče rada ministarstva, zakon je spreman da ide na vladu, onda kada vlada svojim planom odluči, a s nadom da će i na vama poslanicima biti volje da se uvrsti i na neku od sednica Narodne skupštine", rekla je Čomić.

Dijalog o položaju novinara 30. novembra

Gordana Čomić je danas najavila i da će se u Beogradu, 30. novembra održati društveni dijalog o socio-ekonomskom položaju novinara.

Čomić je na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava u SKupštini Srbije rekla da je inicijativa potekla od sindikata novinara zato što se, kako su naveli, na vrlo politički način govori o nedostatku slobode ili višku slobode ili ponašanju novinara, a niko ne priča o uslovima.

"Niko ne priča o tome da radimo na određeno, da nemamo svoja radna prava, da želimo potpuno poštovanje kolektivnih ugovora, da želimo svoju sigurnost bez obzira da li radimo na javnom sevrisu, elektronskim medijima ili štampanim medijima", prenela je Čomić.

O tome će se, rekla je ministarka, razgovarati sa ishodom o kojem se, kako kaže, dogovore svi akteri na tom društvenom dijalogu.

"To može biti samo na dobrobit i slobode medija i ljudskih prava", rekla je Čomić i podsetila da je to ministarstvo organizovalo društvene dijaloge o pravima LGBT zajednice, svim oblicima ljudskih prava, kao i o mentalnom zdravlju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija