Politika

Karolin Ziade iz Libana imenovana za novog šefa Unmika

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2021

-

11:03

Karolin Ziade iz Libana imenovana za novog šefa Unmika
Novi šef Unmika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš najavio je imenovanje Karolin Ziade iz Libana za svog novog specijalnog predstavnika i šefa Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija na Kosovu (Unmika).

Karolin Ziade naslediće na tom mestu Zahira Tanina iz Avganistana, kojem se generalni sekretar zahvalio za posvećenost i napore za mir i stabilnost na Kosovu i u regionu, kao i za efikasno vođenje Misije, navedeno je sajtu Ujedinjenih nacija.

Tanin se na mestu šefa Unmika nalazi od 2015. godine.

Ziade, koja je od 2017. godine radila kao direktor Odeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i kulturne usluge u libanskom Ministarstvu spoljnih poslova, na novu poziciju dolazi sa bogatom diplomatskom karijerom dugom skoro 30 godina.

Poseduje i veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, jer je predvodila nacionalne delegacije u UN o pitanjima kao što su migracije, održivi razvoj i ljudska prava.

Radila je i kao zamenik stalnog predstavnika Libana pri UN, ali i u ambasadama Libana u Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji i Evropskoj uniji, Austriji, Hrvatskoj i Slovačkoj, kao i pri stalnoj misiji Libana u Beču, navodi se u saopštenju.

Diplomirala je i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala međunarodne odnose na Univerzitetu u Briselu i Diplomatskoj akademiji u Beču.

Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.

Komentari (0)

Srbija