Politika

Palmer u Prištini, Hodžaj tražio veću ulogu SAD u dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2021

-

14:22

Palmer u Prištini, Hodžaj tražio veću ulogu SAD u dijalogu Beograda i Prištine
Palmer u Prištini, Hodžaj tražio veću ulogu SAD u dijalogu Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Zoran Stanić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Metju Palmer, stigli su danas u Prištinu.

Oni će, tokom trodnevne posete, sa kosovskim zvaničnicima razgovarati o pripremama za nastavak dijaloga između Prištine i Beograda.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, zamenik pomoćnika državnog sekretara Metju Palmer počeo je trodnevnu posetu Prištini, objavila je na Tviteru američka ambasada u Prištini.

Kako se navodi, Palmer će s predstavnicima privremenih kosovskih institucija razgovarati o izazovima, mogućnostima i hitnim pitanjima sa kojima se Priština suočava.

Kako piše Koha, predsednik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj susreo se danas sa Palmerom i zamolio američkog zvaničnika da SAD "imaju veću i direktniju ulogu u dijalogu Beograda i Prištine".

Takođe, Koha navodi da je Palmer razgovarao danas sa liderom Demokratskog saveza Kosova Ljumirom Abdidžikuom o ulozi Sjedinjenih Američkih Država u dijalogu Beograda i Prištine.

Abdidžiku je zahvalio Palmeru na kontinuiranoj podršci koju SAD pružaju Kosovu i naveo da su SAD najjači partner Kosova u svim procesima konsolidacije i razvoja.

Kako je saopštila DSK, Abdidžiku je obavestio Palmera o trenutnoj političkoj situaciji na Kosovu i stavovima te stranke o procesu dijaloga Srbije i Kosova.

Palmer je zahvalio lideru DSK na konstruktivnosti koju je ta stranka pokazala prilikom formiranja institucija, navedeno je u saopštenju te stranke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija