Politika

Brnabić o večerašnjem protestu: Kakva zamena teza - protest protiv nasilja prema onima koji su svima zabranili kretanje

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2021

-

19:33

Brnabić o večerašnjem protestu: Kakva zamena teza - protest protiv nasilja prema onima koji su svima zabranili kretanje
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je, komentarišući protest koji je večeras održan u Beogradu, da je reč o "zameni teza".

"Kakva zamena teza - protest protiv nasilja prema onima koji su svima zabranili kretanje?!", navela je, između ostalog, Brnabić.

U centru Beograda večeras je održan protest, na koji je pozvalo više organizacija i političkih partija nakon jučerašnjih dešavanja na protestima kada su blokirane ulice i auto-put u Beogradu, a nekoliko ljudi privedeno.

Okupljeni su tražili hitno ukidanje pritvora Draganu Milovanoviću Crnom, koji je juče tokom protesta u Šapcu pokušao da spreči bager koji se probijao kroz masu okupljenih na protestu u tom gradu. Tada je došlo i do fizičkog sukoba mladića koji je stajao na bageru i muškarca koji je istrčao iz mase i koji je nakon toga priveden. 

"To je fašizam"

U drugom tvitu Brnabić je napisla: "Demokratija je kada se borite na izborima i kada su vam svi izbori važni - od mesne zajednice do predsedničkih izbora. Demokratija nije kada dajete sebi za pravo da drugima ograničavate jednu od osnovnih sloboda - slobodu kretanja. To je fašizam".

Uz to poruku premijerka Srbije retvitovala je objavu svog partijskog kolege Darka Glišića, inače predsednika opštine Ub i predsednika Izvršenog odbora SNS, da su na izborima za savete mesnih zajednica u opštini Ub koje je podržala SNS osvojili svih 156 mandata. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija